You are on page 1of 5

TEST I

NETWORK AND INFRASTRUCTURE

1. Which of the following protocol is widely used in Dynamic assignment?


a. BOOTP
b. DHCP
c. RARP
d. DCHP
ANSWER: DHCP

2. ICMP stands for ______________ .


a. Internet Component Mail Protocol
b. Internet Control Mail Protocol
c. Information Component Mail Protocol
d. Internet Control Message Protocol
ANSWER: Internet Control Message Protocol

3. Abbreviate TDMA.
a. Time Division Multiple Access
b. Tree Diagonal Matrix Algorithm
c. Transmission Devices Media Access
d. Transport Devices Multiple Algorithm
ANSWER: Time Division Multiple Access

4. What is the default port of SMTP?


a. 85
b. 70
c. 80
d. 25
ANSWER: 25

5. What is/are the advantages of the TCP/IP?


a. TCP/IP provides reliable communication across the internet.
b. Information on the internet is carried in packets.
c. TCP/IP is a robust and scalable network.
d. All of the above.
ANSWER: All of the above.

6. Which protocol does FTP use for transferring the files in the network?
a. UDP
b. TCP
c. ICMP
d. ARP
ANSWER: TCP
7. OSPF stands for _______ .
a. Object Service Priority First
b. Open Shortest Path First
c. Open Space Preservation Fund
d. Ocular Sun Protective Factor
ANSWER: Open Shortest Path First

8. The advantage of using NFS rather than Samba for file sharing in Linux is
a. files saved as .tar extension
b. compressed files
c. compatibility with Windows file sharing
d. None of the above
ANSWER : compatibility with Windows file sharing

9. Which of the following commands can be used to check for file corruption?
a. md5sum
b. checkfile
c. cat
d. vet
e. tar- checksum
ANSWER : md5sum

10. Find the full form of GPON?


a. Gigabit Protocol Optical Network
b. Gigabit Passive Optical Network
c. Gigabyte Protocol Optical Network
d. Gigabyte Passive Optical Network
ANSWER: Gigabit Passive Optical Network

11. A network system within a building or company or nearby buildings is called.


a. LAN.
b. WAN.
c. MAN.
d. None of the above.
ANSWER: A

12. How many layers are available in OSI (Open System Interconnection)?
a. 3
b. 5
c. 7
d. 9
ANSWER: C
13. Routing is handled by which layer?
a. Physical
b. Network
c. Data link
d. Application

ANSWER: B

14. POP3 protocol is used by which layer?


a. Physical
b. Network
c. Data link
d. Application

ANSWER: D

15. Networks that use different technologies can be connected by using


a. Packets
b. Switches
c. Bridges
d. Routers
ANSWER: D

16. Which network has connectivity range up to 10 meters?


a. LAN
b. PAN
c. MAN
d. WAN
ANSWER: PAN

17. Select the correct cable that transport signals in the form of light
a. Twisted-Pair cable
b. Fiber optic cable
c. Coaxial Cable
d. Shielded Twisted Pair cable
ANSWER: Fiber optic cable

18. SSH was designed later to replace services on unix / linux systems that use plain-text systems like,
except ...

a. TELNET AND RLOGIN


b. FTP and RSH
c. RCP and RSH
d. VPN and proxy –
19. Configuration provided by DHCP server includes, except ...
a. IP address
b. IP routing
c. Subnet Mask
d. DNS

20. The main function of the SSH application is ...


a. Network Requirements
c. Port 22
b. Secure
d. remote access to the machine
TEST II
SUBNET – IP Calculation

Cari Network Address, Broadcast Address, Usable Host, Subnet Mask IP berikut :

1. 10.113.1.10/ 24
2. 172.27.15.25/29
3. 202.201.211.15/26

TEST III
SQL Syntax