P. 1
SIRA 39 KİŞİSEL KORUYUCU VE DONANIMLAR

SIRA 39 KİŞİSEL KORUYUCU VE DONANIMLAR

|Views: 36|Likes:
Yayınlayan: idscribdgmail
a
a

More info:

Published by: idscribdgmail on Nov 20, 2013
Telif Hakkı:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/17/2014

pdf

text

original

KİŞİSEL KORUYUCU VE DONANIMLAR 1-Aşağıdakilerden hangisi toplu koruma uygulamalarından değildir?

a) Yalıtım b) Periyodik sağlık muayeneleri c) Makine koruyucuları d) Uyarı levhaları Cevap: B

2-Aşağıdakilerden hangisi kişiye yönelik koruma uygulamalarından değildir? a) İklimlendirme b) İşe giriş sağlık muayenesi c) Periyodik sağlık muayeneleri d) Kişisel koruyucu donanımlar Cevap: A 3-Aşağıdakilerden hangisi kişisel koruyucu donanımdan sayılmaz? a) Baş koruyucuları (Baret, bere vb.) b) Kulak koruyucuları (kulaklık, kulak tıkacı) c) Spor ekipmanları (eşofman,forma vb) d) El ve kol koruyucuları (eldiven, kolluk vb) Cevap: C 4- Kulak koruyucusu kullanma zorunluluğu minimum hangi gürültü düzeyinden başlar? a) 80 desibel ve altı b) 85 desibel ve üstü c) 60 desibel ve altı d) 110 desibel ve üstü Cevap: B

toz ve radyoaktif toz filtreli maskeler b) Hava beslemeli solunum cihazları c) Dalgıç donanımı d) Yüz siperleri Cevap: D 6-Aşağıdakilerden hangisi koruyucu giysi değildir? a) Koruyucu iş elbisesi b) Isıya dayanıklı giysi c) Radyoaktif kirlilikten koruyucu giysi d) Polis ve asker üniforma giysileri Cevap: D 7-Aşağıdakilerden hangisi delinmez tabanlı emniyet ayakkabılarının kullanıldığı işlerden değildir? a) İskelelerde yapılan çalışmalar b) Taşıma ve depolama işleri c) Bina yıkım işleri d) Çatı işleri Cevap: B 8-Kaymayı önleyici ve delinmeye dayanıklı ayakkabıların kullanıldığı işler hangisidir? a) Çatı işleri b) Gemi yapım işleri c) Demiryolu manevra işleri d) Cıvatalama işleri Cevap: A .5-Aşağıdakilerden hangisi solunum sistemi koruyucusu değildir? a) Gaz.

9-Aşağıdaki işlerden hangisinde yapılan çalışmalarda emniyet kemeri kullanılmasına gerek yoktur? a) İskelelerde çalışma b) Prefabrik parçaların montajı c) Direk ya da sütunlarda çalışma d) Sıcak demircilik işlerinde Cevap: D 10-Güvenlik halatları aşağıdaki hangi işlerde gereksizdir? a ) Asit ve baz çözeltileriyle yapılan çalışmalarda b) Vinçlerin yüksekte bulunan kabinlerinde yapılan çalışmalarda c) Sondaj kulelerinin yüksek bölümlerinde yapılan çalışmalarda d) Kuyu ve kanalizasyonlarda yapılan çalışmalarda Cevap: A 11.Aşağıdakilerden hangisi İş Sağlığı ve güvenliği kapsamında sayılan kişisel koruyucu donanım olarak kullanılabilir? a)Sedye b)Çizme c)Gaz ölçüm cihazı d)Tabanca Cevap: B 14.Aşağıda yer alan baret çeşitlerinden hangisi 1000 Volt ve üzeri elektrikle çalışmalarda kullanılır? a)Madenci bareti b)İletken baret c)Yalıtkan baret .Aşağıdakilerden hangisi kişisel koruyucu donanımlardan sayılmaz? a)Göz ve yüz koruyucuları b)Acil kurtarma servislerinin kullandıkları ekipman c)Baş koruyucuları d)El ve kol koruyucuları Cevap: B 13.Kişisel koruyucu donanımların işyerlerinde kullanımı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? a)Gerekli ayarlamalar yapıldığında kullanana tam uymalı b)Risk yaratmadan ilgili riski önlemeye uygun olmalı c)İstisnai ve özel koşullar uygun olmalı d)Ergonomik gereksinimlere uygun olmalı Cevap: C 12.

b)Birden fazla riskin bulunduğu durumlarda. bakım ve temizliği kolay ve pratik olmalıdır.Kişisel koruyucu donanımlarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğru değildir? a)Kendileri bir tehlike kaynağı olmamalıdır. kişisel koruyucu donanımın seçiminde daha tehlikeli görülen risk dikkate alınır.Kişisel koruyucu Donanımlar aşağıdaki durumlardan hangisinde kullanılır? a)Teknik tedbirler yetersizse b)Riskler önlenmişse c)Toplu korunma önlemleri alınmışsa d)Riskler yeterli derecede azaltılmışsa Cevap: A . d)Kullanımı. c)Kullanılan vücut kısımlarına ve yapılan işe tam uygunluk sağlamalıdır.Aşağıda belirtilenlerden hangisi kişisel koruyucu donanımların seçim ve Kullanım kurallarının belirlenmesinde önemli değildir? a)İşyerindeki çalışan sayısı b)Kullanım süreleri c)Maruziyet sıklığı d)İşçinin çalıştığı yerin özellikleri Cevap: A 17.d)Plastik baret Cevap: C 15. Cevap: B 16.Kişisel koruyucu donanımların kullanılma koşullarının belirlenmesinde en Önemsiz olanı aşağıdakilerden hangisidir? a)Kişisel koruyucu donanımın kalitesi b)Kullanılma süreleri c)Riskin derecesi ve maruziyet sıklığı d)İşçinin çalıştığı yerin özellikleri Cevap: A 18.

You're Reading a Free Preview

İndirme
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->